Було космічно-фантастично!  «Всесвіт 2024». 14.02.2024

14 лютого І Міжнародна освітньо-наукова конференція «Всесвіт 2024» продовжила свою роботу. 

Учасники секцій «МІНІ ВСЕСВІТ», «Екологія та космонавтика», «Космічна біологія та медицина», «Наукові дослідження в Космосі», «Історія розвитку авіації та космонавтики» виступали перед членами журі з Чернівців, Дніпра, Великобританії.

У секції «Екологія та космонавтика» зустрілися учасники з Івано.-Франківської  області, Вінниці, Новоселиці, Новоукраїнки, Edinburgh, Кіровоградської області, Сумської області. Виявляється  член журі Яна Юркової, університет Ексетер, Великобританія та учасниця конференції Евеліна Драгомерецька теж вийшла у ефір з Великобританії.

Наймолодші учасники не тільки робили свої перші доповіді, але й продемонстрували і анімаційні моделі Сонячної системи. Юних дослідників цікавили питання Сонячної активністі: вивчення сонячних плям, сонячних вихорів та інших явищ, пов’язаних із змінами активності Сонця; геліоцентричної системи світу; теорії Клавідія Птоломея, таксі майбутнього. Деякі учасники присвятили свою роботу історії української космонавтики:  Леонід Каденюк – перший космонавт Незалежної України. Космос не можна підкорити, його можна тільки намагатися якомога глибше пізнати, щоб використовувати ці знання на благо — людей, природи, Землі.

І ще одна приємна новина.

На адресу конференції «Всесвіт 2024» надійшли 24 книги  «Астрономія для допитливих малюків» Ольги Шибки, керівника гуртка Астрономії та інформаційних технологій у Дніпрі. Ці книги передали в якості призового фонду для абсолютних переможцівсекції МІНІ ВСЕСВІТ – це проект від Ольги Шибки і Сергія Даниленка, голови   Марсіанського товариства України. Вдячні за подаровані книги. 

XVII Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» відбулася у м. Дніпро від 18-19 квітня 2019 у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О. Макарова (НЦАОМ).

Знайшла фото 2019 року у Дніпрі. Коли ми переможемо і настане мир, такі конференції обов’язково будуть проводитися очно.

15 лютого конференція продовжила свою роботуІ Місяць проходить на північ від Юпітера…  «Всесвіт 2024».

Дякуємо ЗСУ за можливість вчитися і працювати.

Бажаємо всім учасникам творчого натхнення, змістовних цікавих доповідей, нових відкриттів і здобутків!

©Тетяна Спориніна,
фото автора та Миколи Ємельянова і з ахіву Чернівецького міського центру УМАКО «Сузір’я»

2 відповіді до “Було космічно-фантастично!  «Всесвіт 2024». 14.02.2024”

  1. […] 15 лютого 2024-го І Міжнародна освітньо-наукова конференція «Всесвіт 2024» продовжила свою роботу.  Перебіг подій 14 лютого за посиланням – Було космічно-фантастично!  «Всесвіт 2024».  […]

    Подобається

  2. […] 15 лютого 2024-го І Міжнародна освітньо-наукова конференція «Всесвіт 2024» продовжила свою роботу.  Перебіг подій 14 лютого за посиланням – Було космічно-фантастично!  «Всесвіт 2024».  […]

    Подобається

Залишити коментар

Design a site like this with WordPress.com
Для початку