І Місяць проходить на північ від Юпітера…  «Всесвіт 2024». 15.02.2024

Кожного дня на сайті NASA можна побачити астрономічну картину дня – Astronomy Picture of the Day Archive. Про це нам розповів і учасник секції «Людина. Земля. Всесвіт» Семен Гінінгер. Отже, 15 лютого разом із National Aeronautics and Space Administration (NASA) побачили таку астрономічну картину дня.

NGC 253: Dusty Island Universe Авторське право на зображення: Стів Крауч. Блискуча NGC 253 є однією з найяскравіших спіральних галактик… Фото з сайту NASA – apod.nasa.gov/apod/ap240215.html.

А над Чернівцями 15 лютого ми побачили таку астрономічну картину дня.

Місяць (Ф= 0,36+) проходить на північ від Юпітера. Авторське право на зображення: Тетяна Спориніна /формат оприлюднення скопіювала з їх сайту/

15 лютого 2024-го І Міжнародна освітньо-наукова конференція «Всесвіт 2024» продовжила свою роботу.  Перебіг подій 14 лютого за посиланням – Було космічно-фантастично!  «Всесвіт 2024». 

Учасники секцій «Ракетно-космічна техніка», «Людина. Земля. Всесвіт», «Космічна біологія та медицина», «Цивілізації за межами Землі» та через нестабільність, що приносить війна, секція «Різне», доповідали перед членами журі з Чернівців, Дніпра, Великобританії.

Секція «Ракетно-космічна техніка»

Даніел Басараб з Великобудського ліцею не тільки розповів про планетоходи, але й приніс продемонструвати сконструйований марсохід.

І Артем Дребот, учень 6 класу Чернівецької гімназії №6 «Берегиня» змоделював ракету для своєї доповіді «Ракети та космічна техніка минулого та сучасного».

Секція «Цивілізації за межами Землі»

Уляна Бунько, Чернівецький ліцей №21. «Що нас чекає коли ми «туди» потрапимо та як себе будемо поводити «у разі зустрічі»?

НЛО, оптичні ілюзії, високорозумне життя за межами Землі, атмосферне лінзування…   Зустріч з уявними НЛО пройшла успішно.

Про великі стратегічні наукові місії NASA, історію створення, заходи, які організовуються NASA, зв’язки NASA з Україною розповів Семен Гінінгер, учень Чернівецького ліцею №11 «Престиж».

Секція «Космічна біологія та медицина»

Тетяна Ілащук, Чернівецький ліцей №22 ім. Антона Кохановського. Доповідь – «Їжа космонавтів»

Глядачі не наважилися скуштувати продукти з набіру продуктів харчування астронавтів.

Космос – це середовище, де людина може існувати, лише застосувавши певні захисні пристрої. Космічна психологія – наукова дисципліна, яка вивчає питання, пов’язані з психологічною підготовкою, тренуванням і відбором космонавтів, режимом їх праці й відпочинку, – такі питання окреслила  ІринаМіцкан, учениця Чернівецької гімназії №6 «Берегиня», у виступі.

Як тихоходи можуть вижити у космосі? Тихоходи можуть вижити в умовах, які для інших організмів смертельні. Вони зневоднюють свої організми, генерують з’єднання, які герметизують і захищають структуру їхніх клітин…

Уляна Каленчук, ЧЦЮТ ім.Л.К.Каденюка,  Чернівецький ліцей №13

Про підготовку майбутніх космонавтів до польоту доповіла Анастасія Нікоряк, учениця Чернівецького ліцею №7.

… Космос завжди викликав цікавість людства. Незважаючи на те, що людина відвідала тільки Місяць, досліджувати космос цікаво та важливо. Відкриття та досягнення, які отримують учені та космонавти, допомагають не тільки розширювати знання про Всесвіт, але й розвивати нові технології.  Однак, є багато проблем та викликів, які потрібно враховувати при здійсненні космічних місій… Одним з найбільш реалістичним популярним фільмом є фільм «Марсіанин». І на конфереції нам предствили і модель марсохода, і ракети… Може хтось з юних дослідників та їх керівників у майбутньму стане астронавтом. Адже все починається з мрії…

І тадиційно – фото на згадку у Чернівецькому музеї авіації та космонавтики.

Конференція продовжує свою роботу…

Дякуємо ЗСУ за можливість вчитися і працювати.

Бажаємо всім учасникам творчого натхнення, змістовних цікавих доповідей, нових відкриттів і здобутків!

©Тетяна Спориніна,
фото автора і з ахіву Чернівецького міського центру УМАКО «Сузір’я»

Moon. 15.02.2024. Місяць (Ф= 0,36+) проходить на північ від Юпітера. 

Одна відповідь до “І Місяць проходить на північ від Юпітера…  «Всесвіт 2024». 15.02.2024”

  1. […] 15 лютого конференція продовжила свою роботу – І Місяць проходить на північ від Юпітера…  «Всесвіт 202… […]

    Подобається

Залишити коментар

Design a site like this with WordPress.com
Для початку